Persahabatan Mengeratkan Tali Silaturrahim Antara Kita..

Tak kenalah Memey


DALAM duduk menunggu kad jemputan kahwin pasangan sejoli Memey Suhaiza dan Norman Hakim yang entah bila nak sampai ke meja Joyah ni, tup tup ada seorang teman Joyah ni menyampaikan cerita mengenai si Memey ni.

Kisahnya baru-baru ni, teman Joyah yang putih gebu ni menghadiri sebuah majlis tertutup yang cuma dihadiri oleh kaum hawa sahaja.

Dalam ramai-ramai tu, ternampaklah kelibat Memey. Yang pastinya dia tak datang berseorangan.

Sebaliknya dia dilihat turut membawa dua anak perempuan Norman ke majlis tersebut.

Maka banyaklah mata yang memandang. Tak tahulah kalau pandang sebab Memey malam itu nampak cantik sangat atau bagaimana. Tapi yang pasti, ramai juga yang tak berkenan tindakan Memey membawa dua kanak-kanak itu.

Bukan apa, majlis tu pun difahamkan tak menggalakkan kehadiran kanak-kanak atau suami.

Tak tahulah kalau Memey ni tak faham atau dia terlupa, tapi kata teman Joyah, rata-rata jemputan yang datang kurang selesa Memey buat begitu.

Iyalah, kot ye pun nak tunjuk diri tu penyayang atau boleh jadi ibu tiri yang baik, tapi tak payah kot nak bawa ke majlis begitu. Macam tak kena tempat pula.

Tak mengapalah, Joyah harap lepas ini Memey akan lebih prihatin dalam bab-bab macam ni. Suka hati Memeylah nak terima atau tidak teguran ini. Tapi jangan sampai hal begini berbunyi lagi okey?

No comments:

[url=http://bitcofarm.com/home?r=whitect30][img]http://bitcofarm.com/img/banner1.gif[/img][/url]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails