Persahabatan Mengeratkan Tali Silaturrahim Antara Kita..

Pelawak Achok Tidak Ketepikan Sahabat Soal Tawaran

Pelawak Achok tidak pernah membelakangkan pasangannya dalam kumpulan Chilok iaitu Chiwan biarpun banyak mendapat tawaran sebagai artis solo. Achok atau nama sebenarnya Mohd Ilham Rusdy, 25, berkata, semua projek solo yang diterimanya akan dimaklumkan kepada Chiwan terlebih dahulu bagi mengelakkan sebarang salah faham. "Alhamdulillah dia tidak pernah ada sebarang masalah apabila saya beritahu dapat projek solo malah menggalakkan saya untuk terima kerana itu adalah rezeki. "Pada saya sebagai sebuah kumpulan kita kena telus dan tidak membelakangkan pasangan kita bagi mengelakkan sebarang pertikaian di kemudian hari," katanya kepada mStar Online.
Achok ditemui pada sidang media program Misi Mr X: Lari yang diadakan di Quill City Mall di sini, Rabu lalu. Ia disiarkan pada setiap Khamis, pukul 9.30 malam di TV9. Sebelum ini duo berkenaan dikenali dengan nama 'Mmmmm' ketika menyertai pertandingan Bintang Mencari Bintang (BMB) musim kedua. Bagaimanapun mereka menukar kepada nama Chilok semasa menyertai Qu Puteh Bintang Bersama Bintang (QPBBB) dan berjaya menyandang gelaran juara menerusi program berkenaan. Dalam pada itu, Achok berkata, meskipun banyak mendapat tawaran secara solo namun dia tidak pernah berhasrat untuk meninggalkan Chilok dan ingin terus bersama Chiwan memperkuatkan lagi jenama kumpulan itu.
Malah kata Achok, sejak menjuarai QPBBB mereka mula mendapat pelbagai peluang sebagai sebuah kumpulan berbanding sebelum ini. "Bukan semua projek solo yang saya terima kerana tumpuan kepada Chilok adalah keutamaan saya dan Alhamdulillah bakat kami sebagai pelawak semakin mendapat perhatian dan ini adalah peluang untuk memperkuatkan lagi jenama Chilok itu sendiri. "Saya dan Chiwan juga akan mengekalkan nama Chilok kerana ia lebih mudah disebut berbanding Mmmmm," ujarnya. Dalam perkembangan lain, Achok berkata, dia baharu sahaja selesai menjalani penggambaran telefilem berjudul Penggembaraan Jason Murad bersama Anas Redzuan dan Uqasha Senrose.

No comments:

[url=http://bitcofarm.com/home?r=whitect30][img]http://bitcofarm.com/img/banner1.gif[/img][/url]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails