Persahabatan Mengeratkan Tali Silaturrahim Antara Kita..

Stacy Dapatkan Nasihat Marsha Sebelum Peluk Islam

Pelakon Marsha Milan Londoh mendedahkan penyanyi Stacy pernah berjumpanya untuk meminta pandangan berhubung hasrat dia untuk memeluk Islam baru-baru ini. Marsha, 30, berkata, ketika itu dia menasihatkan Stacy agar berfikir secara mendalam selain berpegang teguh kepada keputusan yang dibuatnya. "Saya mengetahui hasrat Stacy untuk memeluk agama Islam sebelum ini lagi dan saya nasihatkan dia berfikir secara mendalam sebelum membuat sesuatu keputusan. "Nasihat saya itu bukan hanya sekadar sebagai seorang teman artis tetapi telah menganggap Stacy sebagai adik sendiri," katanya kepada mStar Online. Marsha ditemui pada majlis tayangan perdana filem Jwanita yang diadakan di Golden Screen Cinemas (GSC) Nu Sentral di sini pada malam Selasa lalu. Selain Marsha filem arahan Osman Ali itu turut dibintangi oleh Maya Karin, Bron Palarae, Cristina Suzanne dan Datin Seri Umie Aida. Ia bakal berada di pawagam pada 24 September ini.
Dalam pada itu, Marsha berkata, dia gembira apabila mengetahui Stacy sudah pun memeluk Islam dan berharap wanita itu akan menemui ketenangan dalam hidupnya. Malah Marsha turut meminta agar semua pihak memberi ruang kepada Stacy untuk lebih mendalami agama Islam dan tidak segera menjatuhkan hukuman. "Apabila mengetahui dia sudah pun bergelar seorang Muslimah saya gembira kerana Stacy berjaya mencari dirinya dalam keadaan aman dan tenang", jelasnya. Terdahulu, Stacy atau nama Islamnya, Ummu Shaikhah Stacy Anam memeluk Islam di Pejabat Agama Islam, Johor Baru, Johor pada 24 Ogos lalu. Selain ibu dan bapanya, semasa lafaz syahadah dilakukan Stacy, dia turut ditemani ibu-bapa kepada kekasihnya iaitu Akim Ahmad.
Dalam perkembangan lain, bercakap mengenai peranannya dalam Jwanita, Marsha berkata, lakonannya dalam filem itu adalah paling mencabar setakat ini. Jelas Marsha, hampir kesemua lagak ngeri melibatkannya dilakukan sendiri biarpun disediakan stunt man di lokasi penggambaran. "Saya ingin mencabar diri saya melakukan sesuatu yang baharu dan biarpun mengalami lebam-lebam di seluruh badan tetapi saya puas. "Watak Nona sangat mencabar kerana banyak babak dirasuk yang memerlukan pelakon lagak ngeri tetapi saya mengambil keputusan untuk lakukan sendiri. "Ia memberikan kepuasan berbeza kepada saya ditambah dengan bimbingan daripada pengarah," ujarnya.

No comments:

[url=http://bitcofarm.com/home?r=whitect30][img]http://bitcofarm.com/img/banner1.gif[/img][/url]
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails